WOS x DESIGNERS - TOVEMIKA

WOS x DESIGNERS
 
"Mitt mål är att skapa en känsla av att smycket är en naturlig del av ens kropp. Min förhoppning är att du ska känna dig naken utan det" 

Tove Svensson heter den kreativa grundaren bakom smyckesmärket Tovemika.  Hon skapar smycken i olika former där allt är handgjort i återvunnet silver.
Vi har haft äran att få en kort pratstund med Tove. Läs mer om den nedan! 

- Vad inspireras du av? Beskriv med tre ord!
Former i vardagen!


- Vad kännetecknar Tovemika? 
Kreativ och fri skaparglädje speglas i mina smycken genom att jag inte begränsar mig till en stil. Jag skapar det jag själv tycker om och det jag skulle bli glad av att se andra bära. Jag använder mig av både organiska och lekfulla former men även grafiska och rena mönster. Mitt mål är att skapa en känsla av att smycket är en naturlig del av ens kropp. Min förhoppning är att du ska
känna dig naken utan det.
 

- Hur föddes idén till att bli smyckesdesigner? 
Redan i tidig ålder upptäckte jag min kreativa drivkraft och nyfikenhet.
Jag har alltid älskat att experimentera med olika material och skapat smycken utifrån det jag funnit intressant. Silver var ett material jag tidigare inte arbetat med vilket ledde till en kvällskurs i silversmide, som i sin tur blev steget till en
1-årig heltidsutbildning inom silversmide och smyckesdesign. Sedan 2017 har jag hyrt en verkstadsplats i Aspudden i Stockholm och startat mitt egna företag.
Det har varit och är en resa fylld med utmaningar, nya lärdomar och insikter.
Känslan av att andra tycker om det man skapar är magisk
och driver mig framåt i min skapandeprocess.  

Shoppa nyheter