Nathalie Hallman

Garden of Eden – hette Nathalie Hallmans senaste utställning
på WOS. Vi ville veta mer om idéerna bakom
detta förföriska projekt.
Hur skulle du beskriva din konst?

Kitschig, rolig, vulgär.

Vad inspireras du av?

60–talets estetik och idéer, kitsch, natur, Man Ray, kvinnokroppen och "more is more".

Vad tycker du är roligast i processen?

Idéutvecklandet. Att sätta kristyren på tårtan.

Vilka tekniker jobbar du i?

Den senaste tiden har jag utforskat mycket kollageteknik. Processen att översätta en idén man har i huvudet med hjälp av befintligt bildmaterial är spännande.
Man vet aldrig hur resultatet kommer att se ut. Det kanske blir skit! Eller guld! Kan du beskriva processen, hur har det gått till? Jag har en konstant växande enorm tidningssamling som agerar både som mitt referens- och materialbibliotek. Sedan går jag bara loss med saxen.

Kan du berätta lite kring tankarna och utgångspunkten för Garden of Eden ?

Jag screentrycker mycket som hobby vid sidan av mina studier på Beckmans Designhögskola. Jag ville utforska mediet i kombination med kollageillustration som jag snöat in mig på den senaste tiden.
Garden of Eden
är en utveckling av ett projekt som jag jobbade med i en kurs på Beckmans. Jag är väldigt fascinerad av kitsch, så sjalarnas motiv är en salig – men väl avvägd – blandning av art déco-inspirerade former, fotokollage av ansikten och kroppsdelar jag klippt ur modetidningar, insekter, ormar och kristaller. Förpackningarna screentryckte jag även för hand.

Blev slutresultatet som du hade tänkt dig?

Definitivt! Det blev till och med bättre än jag hoppats på. Jag brukar oftast ha en klar vision över hur slutresultatet av mina projekt ska se ut, men när man jobbar med screentryck blir det är inte alltid som man tänkt sig – både på gott och ont.
Att screentrycka, speciellt på textil och i detta fall siden, är en riktig utmaning innan man får till det perfekta trycket. Man får brottas med mycket "trial and error”, men varje unikt tryck blev superfint – så jag är mer än nöjd!

Vad har du fått för respons?

Jag har fått väldigt fin respons från folk. Vissa sjalar har jag sålt till personer som vill använda dem som en accessoar, medan andra har köpt dem och ramat in för att ha som ett konstverk på väggen. Eftersom alla sidensjalar är handtryckta, numrerade, signerade och i extremt begränsad upplaga är varenda en unik. Många uppskattar nog att ha något som sticker ut och som ingen annan har.

Vad arbetar du på för tillfället?

Jag tycker alltid det är kul att utforska nya analoga medium i kombination med digital teknik; jag känner mig lätt låst om jag bara sitter bakom datorn. Just nu jobbar jag med marmorering som jag vill försöka föra över på tyg. Utöver det har jag precis lyckats komma över en gammal SX-70 Polaroidkamera från 70-talet som jag just nu experimenterar mycket med.

5 snabba frågor –
Vad är det bästa du vet? 

En redig fuldans med vänner.

Vilket är din favoritaccessoarer? 

Silverringar.

Hur skulle du beskriva din stil? 

Svart och vitt.

Vilket är din favoritplats/resmål?

New York.

Vilket är din bästa inspirationskälla?

60–talet.

 
nathalie hallmans profil         nathalie hallman@wos

Shoppa nyheter